Dieren verzekering

Als je van plan bent om een dieren verzekering af te sluiten, dan ben je ook voornamelijk benieuwd naar de maandelijkse premie voor een dieren verzekering. De hoogte van de maandelijkse premie hangt van een aantal factoren af en deze factoren zijn;

  • Geboortedatum
  • Ras
  • Gewicht

Dan wil elke verzekeringsmaatschappij ook nog de premie met zijn eigen formule willen berekenen. Het is belangrijk om deze verschillen te begrijpen, net als dat de samenstelling van het pakket ook belangrijk is. Een basispakket is een stuk goedkoper, maar dekt daarentegen ook een stuk minder.

Alles is online mogelijk

Ook oudere dieren kunnen nog prima worden verzekerd als ze gezond zijn. En als je huisdier een keer iets heeft gehad, wil dat niet direct zeggen dat een huisdierenverzekering niet meer mogelijk is. Informeer altijd bij de verzekeraar.
Net als bij mensen komen er voor huisdieren steeds meer behandelmethoden. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het heeft ook een prijskaartje. Als je met je huisdier voor een gewoon consult of vaccinatie naar de dierenarts gaat vallen de kosten nog wel mee.

Maar bijvoorbeeld de kosten van sterilisatie van een huisdier zijn al gauw een paar honder euro. Ook als je huisdier in de kliniek moet worden opgenomen voor een behandeling of een operatie, lopen de dierenartskosten al snel op tot 1.500 euro of meer.